Filistin Kızılayı “Şok anlar” diye paylaştı! Gazzelilerin Kudüs Hastanesi’nden tahliye görüntüleri yürekleri sızlattı

Filistin Kızılayı, abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yer alan Kudüs Hastanesi’ndeki yaralı, hasta ve yerlerinden edilmiş Filistinlilerin zorlu tahliye görüntüsünü “Şok anlar” diye yayımladı. Kadın ve çocukların çoğunluğunu oluşturduğu kalabalığın ağır yaralı hastaları sedye ile harabeye dönmüş sokaklarda taşıması yürekleri sızlattı. Görüntüler aynı zamanda İsrail’in Gazze’ye verdiği zararı gözler önüne serdi.

Filistin Kızılayı “Şok anlar” diye paylaştı! Gazzelilerin Kudüs Hastanesi’nden tahliye görüntüleri yürekleri sızlattı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.11.2023
A+
A-

Kudüs Hastanesi’ndeki hastalar ve buraya sığınan yerinden edilmiş Filistinliler, çevresine konuşlandırılan İsrail tankları ve zırhlıların yanı sıra İsrailli keskin nişancıların zaman zaman ateş açması nedeniyle 13 Kasım’da burayı terk etmek zorunda kalmıştı. Filistin Kızılayı, Kudüs Hastanesi’ndeki hastalar ve buraya sığınan Filistinlilerin tahliyeye anına ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

HARABEYE DÖNMÜŞ SOKAKLARDA İLERLEMEYE ÇALIŞTILAR

Gazze‘deki Kudüs Hastanesi’nden güneye doğru saatlerce yaya olarak ilerleyen binlerce insan ve onlarca hastanın tahliye yolculuğunda şok anlar.” ifadeleriyle paylaşılan görüntülerde, çok sayıda Filistinlinin İsrail saldırılarında harabeye dönmüş bir sokakta ilerlemeye çalıştığı görülüyor. İsrail saldırısında vurulan bazı binaların enkazının yolu kapattığı, hastaneden tahliye edilen Filistinlilerin bu yıkıntıları aşmak zorunda kaldığı kameraya yansıdı.

ÇOĞUNLU KADIN VE ÇOCUKLAR

Ağır durumdaki hastalar sedyelerle taşınırken tahliye edilenlerin büyük kısmının kadın ve çocuklardan oluştuğu dikkati çekti. Tahliye edilen Filistinlilerin yanlarına alabildikleri birkaç eşyayla yıkıntılar arasında bölgeden ayrıldığı görüldü. Görüntüdeki caddenin çevresindeki binalarda oluşan hasar da İsrail’in bölgeye düzenlediği saldırıların şiddetini ortaya koydu.

ŞİFA HASTANESİ’NİN BAHÇESİ’Nİ KAZMIŞLAR

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne baskın yapan İsrail ordusunun hastane bahçesinde buldozerlele kazı yaptığı öğrenildi. Şifa Hastanesi’nden isminin açıklanmasını istemeyen bir kaynak, İsrail tanklarının hastane bahçesinden çekilmesinin ardından askeri buldozerlerin getirildiğini söyledi. Hastane bahçesindeki araçların çıkarıldığını aktaran kaynak, İsrail ordusuna ait buldozerlerin hastanenin arka bahçesinde “geniş çaplı bir kazı” yaptığını belirtti.

HASTANE ÇEVRESİNDE KUŞATMA SÜRÜYOR

Buldozerlerin hastane arazini dümdüz ettiği ve buradaki çadırları, tesisleri, çardakları yıktığı aktarıldı. Aynı kaynak, İsrail ordusunun hastane çevresine her yönden uyguladığı kuşatmayı sürdürdüğünü, hastanenin içinde ve dışında hareket eden her şeyi hedef aldığını kaydetti. İsrail ordusunun hastanede patlayıcı kullandığı, ayrıca ilaç ve tıbbi malzeme depolarını da hedef aldığı ifade edildi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.