Genco Erkal 86 Yaşında Hayata Veda Etti

Genco Erkal 86 Yaşında Hayata Veda Etti

Genco Erkal 86 Yaşında Hayata Veda Etti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 31.07.2024
A+
A-

Genco Erkal 86 Yaşında Hayata Veda Etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ünlü tiyatrocu ve sinema sanatçısı Genco Erkal’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve tüm sanat camiasına başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Piyanist ve besteci Fazıl Say ise, “Bu sabah Genco Erkal’ı kaybettik. En büyük sanatçımızı yitirdik. Başımız sağ olsun. Ömrü boyunca ışık saçtı, ışıklarda uyusun. Tek başına mücadelenin en büyük kahramanıydı. Ondan çok şey öğrendim. Türkiye onunla daha büyüktü.” şeklinde duygularını dile getirdi.

Erkal’ın sosyal medya hesabından yapılan son paylaşımda, “Hoşça kalın sevgili dostlarım, hoşça kalın! Sizi içimde ve kavgamda taşıyorum. Hoşça kalın… Mendil sallamayın, bana gerek yok. Tek hecesiz elveda.” sözleriyle veda etti.

Genco Erkal hayatını kaybetti - BBC News Türkçe

Genco Erkal Kimdir?

Genco Erkal, 28 Mart 1938’de İstanbul’da dünyaya geldi. 1959’dan itibaren Türkiye’nin önde gelen özel tiyatro topluluklarında oyuncu ve yönetmen olarak görev aldı. 1969 yılında Dostlar Tiyatrosu’nu kurarak önemli bir adım attı. 1965 yılında Nikolay Gogol’un “Bir Delinin Hatıra Defteri” eserini tiyatroya uyarlayarak sahneye koydu. Aziz Nesin, Haldun Taner, Nazım Hikmet, Behiç Ak ve Yaşar Kemal gibi önemli isimlerin eserlerini tiyatro sahnesine taşıdı. Sinemada “At” (1982) ve “Faize Hücum” (1983) filmleri ile Antalya Film Festivali’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödüllerini kazandı.

Genco Erkal - Vikipedi

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.